Politica de retur

În conformitate cu dispozițiile Ordonanței Guvernului nr. 21/ 1992 privind protecția consumatorului și Ordonanței de urgență nr. 140/2021 privind vânzarea produselor și garanțiile asociate acestora, în farmaciile Farmasib, nu pot fi returnate produsele achiziționate cu bon fiscal.

A. Produse care fac obiectul returului:

  1. Prin excepție, medicamentele pot fi returnate exclusiv în situația în care acestea prezintă deficiente de calitate/ conformitate care nu puteau fi constatate de către client la momentul achiziției produsului.
  2. Dispozitivele medicale, electronice sau nu, destinate utilizării îndelungate și care sunt însoțite de certificat de garanție (ex: tensiometru, periuțe electrice, glucometre, etc.), care prezintă neconformități/abateri de la caracteristicile descrise/defecțiuni, se pot returna în următoarele condiții: conform certificatului de garanție, consumatorul are dreptul de a solicita vânzătorului / producătorului repararea produsului în cauză, iar în cazul în care acesta nu poate fi reparat, are dreptul de a solicita înlocuirea produsului, fără alte costuri. Acordarea garanției se realizează numai împreună cu certificatul de garanție și bonul fiscal al achiziției.

În cazul în care produsul nu poate fi reparat sau înlocuit cu un produs similar, consumatorul poate solicita comerciantului restituirea contravalorii.

Remedierea neconformității:

  • Prin reparație 
           – caz în care perioada de timp prevăzută în garanția comercială de durabilitate se prelungește cu timpul de nefuncționare a bunului, din momentul la care a fost adusă la cunoștința Farmasib/Producătorului lipsa de conformitate până la predarea efectivă a bunului în stare de utilizare normală de către client.

Termenul de reparare a produsului – în maxim 15 zile calendaristice din momentul în care Farmasib a fost informat de către client cu privire la neconformitate și care este stabilit fie de comun acord, în scris, între Farmasib și client, sau fie printr-o constatare a producătorului, luându-se în considerare natura și complexitatea bunurilor, natura și gravitatea neconformității și efortul necesar pentru finalizarea reparației sau înlocuirii.

  • Prin înlocuire
          – perioada de timp prevăzută în garanția comercială de durabilitate începe să curgă de la data înlocuirii, pentru bunurile care înlocuiesc bunurile neconforme;

Înlocuirea produsului se efectuează în maxim 15 zile calendaristice din momentul în care Farmasib a fost informat de către client cu privire la neconformitate și care este stabilit fie de comun acord, în scris, între Farmasib și client, sau (ii) fie printr-o constatare a producătorului, luându-se în considerare natura și complexitatea bunurilor, natura și gravitatea neconformității și efortul necesar pentru finalizarea reparației sau înlocuirii.

B. NU fac obiectul returului:

1. Medicamentele, indiferent de modul acestora de eliberare, cu prescripție medicală sau fară, în compensare totală sau parțială;  Astfel, pentru produsele medicamentoase nu se acceptă returul pe motiv că pacientul s-a răzgândit sau că medicul prescriptor a schimbat tipul de tratament sau că medicamentele achiziționate în baza unei prescripții medicale sau fară prescripție medicală, nu mai sunt necesare pacientului.

2. Produsele încadrate în categoria suplimentelor alimentare sau în cea a parafarmaceuticelor care necesită condiții speciale de păstrare și/sau depozitare, și pentru care nu se poate verifica trasabilitatea produsului, respectiv produse termosensibile ce se păstrează la temperaturi cuprinse între 2-25 grade Celsius, produse ce se pastrează ferite de umiditate, de acțiunea directă a razelor de soare, conform instrucțiunilor înscripționate pe ambalaj;

3. Produsele destinate alimentației bebelusului

4. Produse sigilate care nu pot fi returnate din motive de protecție a sănătății sau din motive de igienă și care au fost desigilate de consumator (produse cosmetice, produse de igienă intimă și produse care intră în contact cu mucoasa umană: scutece, periuțe de dinți, biberoane, suzete, nebulizatoare, termometre rectale, pompe de sân, irigatoare, centuri postnatale, protecții mameloane, duș bucal, jucării dentiție(prezenta lista nu este exhaustiva), care nu prezintă neconformități calitative, identificate ulterior achiziției.

S.C. Farmasib S.R.L.
Str. Nicolae Balcescu nr. 53 , Sibiu, jud. Sibiu
Cod fiscal: RO 799251
Telefon: +40 269 217 897

Scroll to Top